Devedžić sjajan protiv Borca: Napunili smo se samopouzdanjem
Mladi stoper Slobode u "džep" je stavio Jovu Lukića

Devedžić sjajan protiv Borca: Napunili smo se samopouzdanjem · Intervju

A. Beganović

U jednom od derbija 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom u Tuzli fudbaleri Slobode su s minimalnih 1:0 savladali Borac, te su tako stigli do velika tri boda.

Nakon 13. odigranih kola Sloboda se nalazi na 8. mjestu premijerligaške tabele sa 17 osvojenih bodova, 10 više od Krupe koja zauzima poziciju koja vodi u niži rang.

Pred početak sezone s obzirom na nešto težu finansijsku situaciju Slobodi se predviđala grčevita borba za ostanak u eliti, no kako prvenstvo odmiče, fudbaleri tuzlanskog tima igraju sve bolje i trenutno su bliže mjestu koje vodi u Evropu nego onom koje vodi u niži rang.

Isticali su čelnici Slobode da im je u ovoj sezoni cilj ostanak u eliti i konsolidacija redova, te pružanje podrške mladim igračima iz njihovog pogona. Njihove najave se i ostvaruju, a sve više mladih igrača dobija priliku. Jedan od njih je i 20-godišnji stoper Kenin Devedžić, koji je u derbiju s Borcem odigrao sjajnih 90 minuta.

"Dobra utakmica, pogotovo s naše strane. Znali smo šta nas očekuje. Velika tri boda, za mnoge neočekivana. Od prvog do zadnjeg minuta smo bili fokusirani i na kraju smo zasluženo slavili", istakao je Devedžić za SportSport.ba.

Samo dva kola prije duela s Borce, u Mostaru je Sloboda pretrpjela ubjedljiv poraz u duelu sa Veležom (0:3). Činilo se tada da je Velež otkrio sve slabosti ove ekipe, no bod u Bijeljini i pobjeda protiv Borca vratili su Slobodu u mirnije vode.

"Podbacili smo u Mostaru. Takve utakmice mogu uticati na igrače, ali mi smo se brzo digli, prije svega psihički. Bod u Bijeljini i pobjeda protiv Borca su dokaz mojih tvrdnji. Odvojili smo se od zone ispadanja, što je bio i cilj na početku sezone. Možemo igrati s manje pritiska i nadam se da će naše igre iz kola u kolo biti sve bolje", kaže mladi stoper Slobode.

U dosadašnjem dijelu sezone mladi stoper je odigrao šest utakmica i kako kaže, uvjeren je da će nastaviti pružati dobre partije.

"Zahvalio bih se prije svega stručnom štabu. Dugo sam čekao svoju priliku, ali bio sam strpljiv. Drago mi je što sam dobro odgovorio na ukazano povjerenje i nadam se da ću u budućnosti nastaviti pružati dobre partije. Znam koliko vrijedim i još mnogo toga imam za pokazati".

Na početku sezone predviđana je Slobodi borba za goli premijerligaški život. Koliko zapravo može ovaj tim?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U ekipi vlada izuzetno pozitivna atmosfera. Nekako mi se čini da nas to drži kompaktnim i kada nas se otpiše. Nepredvidljiva smo ekipa, koja sada zna da može parirati svim protivnicima u Premijer ligi. Napunili smo se i samopuzdanjem, pa ćemo vidjeti u budućnosti koliko zapravo možemo", rekao je mladi stoper i na kraju dodao:

"Moje ambicije su trenutno vezane samo za Slobodu. Želja mi je da povežem što više dobrih utakmica, a za par godina ćemo vidjeti. Svaki igrač se nada dobrom transferu, pa tako i ja, no ne žurim. Samo mi je Sloboda trenutno u mislima".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Bravo mali , samo jako samo Tuzlanski !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti