Devet golova, mnogo majstorija i Superkup Barceloni
Foto: EPA

Barcelona u Superkupu bolja od Seville

Devet golova, mnogo majstorija i Superkup Barceloni

Teme:

Večeras je odigran susret Superkupa Evrope u kojem su snage odmjerili Barcelona i Sevilla, a više razloga za slavlje na kraju utakmice imao je aktuelni osvajač Lige šampiona koji je nakon produžetaka slavio sa 5:4. 

Mnogo bolje utakmicu je otvorila Sevilla i već u trećoj minuti dolazi do pogotka. Vodstvo timu kojeg predvodi Unai Emery donio je Banega, koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, ali je prednost trajala samo četiri minute. 

Stvari na početak je vratio Messi majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca, da bi osam minuta kasnije postigao novi pogodak. Argentinski velemajstor je opet pogodio iz slobognog udarca. Kada se očekivao kraj prvog dijela, Rafinha je u posljednjim sekundama pogodio za 3:1. 

Iako je Barcelona u 52. minuti povisila na 4:1 golom Suareza, Sevilla je mnogo bolje stajala na terenu u drugom poluvremenu. Tako već u 57. minuti preko Reyesa dolazi do novog pogotka, a u 72. minute sa bijele tačke pogađa i Gameiro. Devet minuta prije kraja utakmice za izjednačenje Seville se pobrinuo Konoplyanka i postavio konačnih 4:4 u regularnom dijelu utakmice.

Do pred sami kraj drugog produžetka nije bilo većih uzbuđenja, a onda Barcelona u 115. minuti stiže do prednosti. Nakon jednog slobodnjaka kojeg je izveo Messi, lopta se odbija od živog zida i ponovo dolazi do sjajnog Argentinca. Messi dobro šutira, golman Seville još bolje brani, ali Pedro je sve dobro pratio i postiže pogodak. 

Do kraja susreta Sevilla je imala tri velike prilike, a najbolju je propustio Remy u 122. minutu, no nije se uspio snaći pred golom Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.