Devet golova u duelu Heraclesa i Heerenveena

Deseto kolo Eredivisie

Devet golova u duelu Heraclesa i Heerenveena

Kompletirano je deseto kolo holandske Eredivisie, a postignuto je dosta zanimljivih rezultata.

U duelu Heraclesa i Heerenveena viđeno je devet golova, od koji je šest završilo u mreži gostiju.

 

Heerenveen je susret počeo odlično te je i vodio od četvrte minute golom Đuričića. Ipak, ubrzo je uslijedio preokret domaće ekipe u režiji Gouriyea i Armenterosa.

 

U drugom poluvremenu, viđena su još četiri gola domaće te dva gola gostujuće ekipe. Everton, Gouriye u dva navrata i Bruns su pogađali za Heracles, a sa druge strane, dva pogotka postigao je Finnbogason.

 

Twente je na gostovanju kod ekipe Waalwijka uspio da slavi sa minimalnih 0:1 te da odnese kući sva tri boda.

 

Tadić je postigao odlučujući gol na utakmici u 40. minuti susreta. Domaći u nastavku jednostavno nisu imali snage za povratak.

 

PSV je također slavio na gostovanju, ali kod ekipe Zwollea.

 

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove, a u drugom poluvremenu prvi su počeli pogađati domaći, koji su došli u vodstvo preko Van den Berga u 54. minuti. Nakon toga, uslijedio je preokret. U 75. minuti za poravnanje pogodio je Derijck, a Van den Berg je samo četiri minute kasnije savladao sopstvenog golmana za tri boda PSV-a.

 

Vitesse je ugostio ekipu Alkmaara te je upisao poraz (1:2).

 

Alkmaar je vodio od 39. minute golom Beerensa na asistenciju Gortera. Domaći su se u drugom poluvremenu vratili u rezultatski egal, pogotkom Van Ginkela kom je asistirao Kakuta. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

Ipak, zahvaljujući golu Gudmundssona u 88. minuti, gosti su sa stadiona Gelredome odnijeli puni plijen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.