Devet poena Kikanovića u porazu Eniseya

Gosti i dalje bez pobjede

Devet poena Kikanovića u porazu Eniseya

Spartak Primorye jutros je na svom parketu u Vladivostoku dočekao Enisey u sklopu ruske košarkaške lige. Slavio je domaćin tijesno, 76:75. 

Prvo poluvrijeme donijelo nam je jako neizvjesnu košarku. Igra koš za koš rezultirala je neriješenim rezultatom nakon deset minuta. Obje ekipe ubacile su po 18 poena. U drugoj četvrtini ista slika, ekipe se smjenjuju u vodstvu, a na poluvrijeme Enisey ipak odlazi sa minimalnom prednošću, rezultat je bio 40:38. 

 

Prvih deset minuta drugog poluvremena, ništa novo. I dalje se igra dobro na obje strane terena, Enisey uspijeva da dođe do malo osjetnije prednosti i u posljednjih deset minuta ulazi sa šest poena viška. Imao je Enisey prednost većim dijelom susreta, ali su zakazali kada je bilo najviše potrebno. Posljednju četvrtinu domaćin dobija rezultatom 20:13, te slavi ukupnu pobjedu 76:75. Gost nakon tri utakmice još nema pobjedu u ligi, dok je Spartak na omjeru 2-2. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Paul Delaney sa 24 poena, dok je Troy Gillenwater postigao 18. U Eniseyu Rich je postigao 19. Naš Elmedin Kikanović postigao je devet poena, uz osam skokova u porazu svoje ekipe. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.