Devet poena Wrighta u pobjedi Bamberga

Dobra partija Wrighta

Devet poena Wrighta u pobjedi Bamberga

Midhat Šljivak

Košarkaši Brose Basketsa savladali su u gostima ekipu Oldenburga rezultatom 73:59 uz soldinu partiju Zacka Wrighta.

Tijekom prvog poluvremena igrala se dosta izjednačena košarka. Dosta su skromno napadački raspoložene bile obje ekipe u prvoj dionici, koju je na kraju Oldenburg dobio s 15:14.

Nešto bolju igru pružili su gosti u drugoj četvrtini. Ovaj dio igre su riješili u svoju korist, a na poluvrijeme gosti iz Bamberga odlaze s tri poena prednosti 34:31.

Odlučujuću prednost Brose Baskets stiče u trećoj četvrtini. Uspjeli su nakon 30 minuta igre steći dvocifrenu prednosri 57:47, a prednost su uspjeli da povećaju u posljednjih 10 minuta za konačnu pobjedu.

Zach Wright je u pobjedničkom sastavu ubacio devet poena, te je imao pet skokova, a najefikasniji je bio D'or Fischer sa 16 poena. Kod Oldenburga 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.