Meč godine donio dramu, ali i simulaciju stoljeća: Junak završio na stubu srama!

Pobjednik odlučen poslije produžetaka

Meč godine donio dramu, ali i simulaciju stoljeća: Junak završio na stubu srama!

Admin Čaušević

U subotu je odigrana najveća utakmica južnoameričkog klupskog fudbala, finale Copa Liberdoresa. 

Na stadionu Cenenario u Montevideu snage su odmjerili Palmeiras i Flamengo. Svebrazilsko finale je donijelo očekivanu dramu, a pobjedik je odlučen tek poslije produžetaka.

Na kraju je Palmeiras postao prvi klub koji je u posljednje dvije decenije uspio odbraniti najprestižniji klupski trofej u Južnoj Americi zahvaljujući pobjedi 2:1.

Zeleni su pomeli već u u 5. minuti preko Veige, a Flamengo izjednačuje u 72. minuti i susret odvodi u produžetke.

Junak Palmeirasa postao je Deyverson koji će nešto kasnije završiti na stubu srama svjetske sportske javnosti zbog do sada neviđene simulacije u posljednjim momentima.

Oglasi

Deyverson je u igru ušao na startu produžetaka, a nije mu bilo potrebno ni pet minuta da postigne gol za veliko slavlje svog tima. Na kraju je ostalo 2:1.

Brazilski ofanzivac je u posljednjim momentima napravio tragikomičnu simulaciju kada ga je sudija Pitana potapšao po leđima da ustane i nastavi igrati, a on je pao kao pokošen.

Palmeirasu je ovo bila treća titula u klupskoj historiji, a na ovoj utakmici su igrale neke od bivših zvijezda sa evropskih terena kao što su Gabigol, Filipe Luis, Diego, Felipe Melo...

Top Komentari

miki30
Hahaah, još da mu je sudija dao crveni, koja bi to komedija bila!
3 0
Bulle
Ponijelo čojka :) grohotom se smijem
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije