DFB ne prašta: Žestoka kazna za Dynamo Dresden

Zaredali sa incidentima

DFB ne prašta: Žestoka kazna za Dynamo Dresden

Njemački drugoligaš Dynamo Dresden danas se suočio sa žestokom kaznom Njemačkog fudbalskog saveza (DFB).

Zbog poteza navijača Dynama, koji su na utakmici 1. kola Kupa protiv RB Leipziga na teren ubacili bikovu glavu, ovaj klub je kažnjen sa 60.000 eura a osim toga će i jednu domaću utakmicu morati odigrati pred djelomično praznim tribinama.

Ubacivanje glave bika nije jedini incident navijača u proteklom periodu. Dynamove tifoze su na toj utakmici vješali neprimjerne transparente koji su vrijeđali protivnički klub, a zatim su zaredali dvije utakmice na kojim su koristili pirotehniku (Stuttgart i Heidenheim).

Kao posljednji u nizu ispada navodi se situacija sa utakmice protiv Braunschweiga, kada je jedan navijač utrčao u teren i tako dodatno pridonio ovoj ionako oštroj kazni za njemački klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi