DFB-Pokal: Dva gola Ibiševića, Stuttgart i HSV prošli dalje

DFB-Pokal: Dva gola Ibiševića, Stuttgart i HSV prošli dalje

Edmir Škorić

Nogometaši Stuttgarta slavili su u gostima kod niželigaša Dynama u prvom kolu njemačkog DFB-Pokala.

Švabe su gostovale u Berlinu kod amaterske momčadi, petoligaša BFC Dynamo. Gosti su igrali koliko im je bilo dovoljno da prođu dalje, a na kraju su slavili sa 2:0.

Vodeći gol za Stuttgart postigao je naš reprezentativac Vedad Ibišević pet minuta prije kraja prvog dijela. Konačnih 2:0 postavio je u isti igrač u 76. minuti.

I HSV je lagano odradio gostovanje Schott Jeni. Gosti su slavili sa 4:0, a sva četiri gola postiglli su u periodu od 72. do 81. minute. Prva dva gola djelo su latvijskog napadača Rudnevsa, a treći Rafaela van der Vaarta. Zoua je zabio četvrti gol.

DFB-Pokal, 1. kolo: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

BFC Dynamo - Stuttgart 0:2 (Ibišević 40, 76)

Scott Jena - HSV 0:4 (Rudnevs 72, 76, Vaart 79, Zoua 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti