DFB-Pokal: Ispali Werder, Borussia i Braunschweig

Bičakčić igrao 90 minuta

DFB-Pokal: Ispali Werder, Borussia i Braunschweig

Edmir Škorić

Već u prvom kolu od njemačkog DFB-Pokala oprostili su se nogometaši Werdera, Borussije Moenchengladbach i Braunschweiga.

Braunschweig je ispao nakon gostujućeg poraza u Bielefeldu. Domaćin je poveo nakon velike greške našeg Ermina Bičakčića u 36. minuti, kada je Hille pogodio za 1:0. Gosti su izjednačili golom Perthela u 66. mminuti, da bi Jerat samo šest minuta kasnije vratio vodstvo Arminiji i prolaz u drugo kolo.

Werde je neočekivano ispao od Saabruckena. Bilo je 1:1 u regularnih 90 minuta, a domaćin je s dva gola u produžetku došao do velikog slavlja. Stegerer i Ziemer su pogađali u 105. i 112. minuti.

Inače, Fischer je u završnici prvog dijela zatresao mrežu gostiju iz Bremena za 1:0, ali je Gabriel Selassie u 59. izjednačio rezultat i donio tračak nade igračima Werdera.

Hammpver se nije poskliznuo. Golovima Sobiecha i Husztija slavili su u Hamburgu protiv Victorije. Treba istaći da je Borussia Moenchengladbach ispala od amaterske ekipe Darmstadta nakon penala.

DFB-Pokal, 1. kolo:

Bielefeld - Braunschweig 2:1 (Hille 36, Jerat 72/ Perthel 66)

Pfeddersheim - Gr. Furth 0:2 (Korcsmar 32, Đurđić 84)

Saabrucken - Werder 1:1, 3:1 (Fischer 45, Stegerer 105, Ziemer 112/ Selassie 59)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Victoria Hamburg - Hannover 0:2 (Sobiech 69, Huszti 90)

Darmstadt - Borussia M. 0:0 (domaćin prošao na penale)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.