Di Canio: Ne podržavam rasizam i fašizam, poštujem svakoga

Novi trener Sunderlanda za klupsku stranicu:

Di Canio: Ne podržavam rasizam i fašizam, poštujem svakoga

Novi trener Sunderlanda, Paolo di Canio, izjavio je kako ne podržava fašizam kao ideologiju.

Ovaj kontraverzni Talijan od svog dolaska na klupu Sunderlanda negira navode medija koji su ga okarakterisali kao rasistu.

 

"Jasno sam istakao kako ne želim razgovarati ni o čemu drugom osim o fudbalu. Bilo kako bilo, povrijeđen sam napadima na klub. Ovo je klub sa velikom historijom, ponosan i etnički klub i čitati i čuti neke zlobne optužbe je zaista bolno. Ja sam iskren čovjek, moje vrijednosti i principi dolaze od moje porodice", rekao je Di Canio za zvaničnu klupsku stranicu te je dodao:

 

"Mislim da ne bih trebao konstantno da se pravdam ljudima koji me ne razumiju. Bilo kako bilo, reći ću jednu stvar - ja nisam onakav kakvim me prikazuju. Nisam u politici, ne pripadam niti jednoj organizaciji. Nisam rasista i ne podržavam fašizam kao ideologiju. Poštujem svakoga. Čovjek sam koji se bavi fudbalom i to je uz moju porodicu moja glavna okupacija. Sada ću govoriti samo o fudbalu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Di Canio će svoj debi na klupi Sunderlanda imati narednog vikenda protiv Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.