Di Canio 'poludio' zbog pitanja o političkim stavovima

"Izrešetali" ga otočki novinari

Di Canio 'poludio' zbog pitanja o političkim stavovima

Edmir Škorić

Novoimenovani menadžer Sunderlanda Paolo Di Canio odbio je odgovarati na pitanja o svojim političkim stavovima.

Mnogi su ostali zaprepašteni kada su čuli da je Sunderland za novog menadžera imenovao Di Cania, čovjeka koji u svojoj karijeri nije skrivao simpatije prema fašizmu i Benitu Mussoliniju. 

 

Otočki mediji su dosta pisali o dolasku Italijana u Sunderland, a dio navijača tog kluba ne želi da se pomiri s činjenicom da je njihov klub doveo takvu osobu na klupu.

 

Di Canio je na press konferenciji inzistirao da neće govoriti o političkim stavovima, no uporni novinar BBC-ja Dan Roan jednostavno nije prestao sa "rešetanjem", zbog čega je Di Canio ustao i otišao.

 

Mediji u Engleskoj često spominju njegovu izjavu iz 2005. godine, kada je navodno rekao da je "fašist, ali ne i rasist".

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikad nisam dao tu izjavu, mediji iskrivljuju nešto što sam rekao u dugom intervjuu. Ne mogu to ponavljati dovijeka", rekao je Di Canio.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.