Di Maria: Ako ne osvojimo SP, to je neuspjeh
Foto: EPA

Igrač Reala pred Mundijal

Di Maria: Ako ne osvojimo SP, to je neuspjeh

Midhat Šljivak

Argentinac Angel Di Maria iza sebe ima fantastičnu sezonu u dresu madridskog Reala

S Kraljevima je Di Maria osvojio dva trofeja. Nakon što su pobjedom nad Barcelonom osvojili Kup kralja, Real je u velikom finalu Lige prvaka savladao gradskog rivala Atletico, te su po deseti put došli na evropski tron.

Upravo je 26-godišnji Argentinac proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice, a Di Maria ne želi da se zaustavi na dva trofeja ove godine. Namjerava i sa reprezentacijom Argentine da dođe do titule svjetskog prvaka.

"Ako Argentina ne osvoji Svjetsko prvenstvo biće to veliki neuspjeh", kratko je prokomentarisao fudbaler Reala.

Također, komentarisao je i nagradu za najboljeg igrača utakmice u finalu Lige prvaka

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nakon finala, Zinedine Zidane me je zagrlio i rekao da sam veliki igrač. Takve stvari se ne zaboravljaju", istakao je sjajni veznjak.

Argentinci će Mundijal otvoriti protiv naše selekcije na legendarnoj Maracani, a svakako će ovaj sjajni fudbaler biti jedan od glavnih igrača selektora Gaučosa Alejandra Sabelle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.