Di Maria o Messiju: Nije mu lako, ali nadam se da će osvojiti Zlatnu loptu

Saigrači u PSG-u

Di Maria o Messiju: Nije mu lako, ali nadam se da će osvojiti Zlatnu loptu

E. Ganibegović

Gost emisije "Rothen s'enflamme" ovog petka bio je fudbaler PSG-a Angel di Maria. 

Prema riječima Argentinca, koji je u klubu od 2015. godine, njegov sunarodnjak Lionel Messi je sada sretan, nakon jako teškog perioda aklimatizacije i navikavanja na novi grad, klub i saigrače.

"On je najbolji igrač na svijetu i uvijek mora biti na terenu", rekao je Di Maria na početku, te dodao da se Messiju nije bilo lako naviknuti na promjenu sredine:

"Nije mu lako, cijeli život je proveo u Barceloni. Nova kuća, nova škola za njegovu djecu, nije mu lako. Za nekoga ko je stalno mijenjao klub to bi možda bilo u redu, ali za njega nije."

"Znate, u fudbalu nemamo vremena, kritike brzo dolaze, pa tako i problemi. Ali najvažnije je da smo zajedno. Tim se osjeća dobro i malo po malo, vremenom, bit će sve bolje i bolje. Iza Messija je važna godina u karijeri, drago mi je što je napokon osvojio Copa Americu", rekao je Di Maria te istakao da se nada da će njegov saigrač u ponedjeljak osvojiti Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sa četiri postignuta gola u deset utakmica, uključujući samo jedan od šest nastupa u Ligue 1, Lionel Messi još nije zadivio Pariz . Njegov vrlo slab nastup sredinom sedmice protiv Manchester Cityja (PSG poražen 2:1) u Ligi šampiona izazvao je brojne reakcije, a neki se s pravom pitaju da li je dovođenje Messija bilo pravi potez za PSG.

Promo

Top Komentari

dda27
Da budeš objektivan, ne bi ti škodilo
3 1
Jasminn
Ne dadnu li nagradu Messiju tesko im se.... @cccccc kupuje avionsku kartu i ide dorektno u Fifu da im objasni da je Messi najbolji...vidjet ce on ko je najbolji
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi