Sportski direktor PSG-a otkrio sudbinu Mauricija Pochettina

Demantovao da pregovara sa Zidaneom

Sportski direktor PSG-a otkrio sudbinu Mauricija Pochettina

E. Ganibegović

Inostrani mediji prethodnih dana pisali su kako je Mauricio Pochettino na izlaznim vratima PSG-a.

Argentinski stručnjak dovodio se u vezu s Manchester Unitedom, a navodno je PSG bio spreman da pokuša dovesti bivšeg trenera Real Madrida, Zinedinea Zidanea.

Ipak, sportski direktor Parižana Leonardo Araújo opovrgao je ove navode u razgovoru za AFP i naglasio kako bivši menadžer Tottenhama ima potpunu podršku uprave kluba.

"Mislim da je važno razjasniti situaciju s obzirom na količinu lažnih informacija koje kruže ovih dana. Mauricio Pochettino je pod ugovorom s klubom do 2023. godine", rekao je Leonardo, te dodao:

"Ne želimo da Pochettino ode. On nikada nije tražio da ode i nijedan klub nas nije kontaktirao u vezi s njim."

Komentarisao je i navode francuskih medija o pregovorima sa Zidaneom:

"Imamo veliko poštovanje prema Zinedineu Zidaneu, prema onome što je uradio kao igrač i trener, ali mogu vam vrlo jasno reći da nema kontakta i da nije došlo do sastanka sa njim."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jasno je da je na ekipi ogroman pritisak ove sezone da osvoje Ligu prvaka jer imaju nekoliko nevjerovatnih igrača, ali također sigurno je da ni Pochettinu nije baš lako sve to da vodi i drži u najboljem redu.

Za sada im, ipak, ide dobro. Kolo prije kraja imaju obezbijeđenu osminu finala Lige prvaka, a u Ligue 1 su uvjerljivo prvi s 37 bodova, 11 više od drugoplasirane Nice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi