Di Marija tražio od Emeryja da ga pusti u Barcu
Foto: EPA

Argentinac odlučio gdje želi nastaviti karijeru

Di Marija tražio od Emeryja da ga pusti u Barcu

Čini se da je Angel Di Marija konačno odlučio gdje želi nastaviti svoju karijeru, pa je nakon glasina da ga PSG želi prodati, odlučio čelnicima francuskog kluba saopštiti gdje želi igrati.

Naime, španski Sport prenosi da je Di Marija rekao čelnicima PSG-a i treneru ove ekipe Unaiju Emeryju da želi preći u Barcelonu, te je zamolio svoje trenutne poslodavce da "ne staju na put" realizaciji ovog transfera.

Sportski direktor Barcelone je nešto ranije ove sedmice izjavio da su Kataloncima potrebna još najmanje dva pojačanja, a mnogi smatraju da su pojačanja na koje Barca cilja upravo Angel Di Marija i fudbaler Liverpoola Philippe Coutinho.

U Barceloni su, navodno, upoznati s činjenicom da Di Marija želi preći u njihove redove, ali postizanje dogovora s PSG-om će, nakon svih kontroverzi oko Neymarovog transfera, biti izuzetno teško.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što bi moglo pomoći Barci i Di Mariji da ostvare zajednički cilj jeste činjenica da se treneru PSG izuzetno dopada stil igre Barcinog Andrea Gomesa, pa bi do realizacije Di Marijinog transfera u Barcu moglo doći i kroz zamjenu ova dva igrača, uz, naravno, dodatnu novčanu naknadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi