Di Matteo najbliži klupi Blackburna?

Bivši trener Chelseaja čeka na novi posao

Di Matteo najbliži klupi Blackburna?

Edmir Škorić

Bivši trener Chelseaja Roberto di Matteo mogao bi preuzeti klupu engleskog Blackburna.

Ovaj švicarski stručnjak s italijanskim državljanstvom prije mjesec dana dobio je otkaz u Chelseaju, klubu kojeg je uspio preporoditi i s njim osvojiti Ligu prvaka. 

 

Ipak, u novu sezonu nije krenuo najbolje, pa ga je Roman Abramovič otpustio i umjesto njega imenovao Rafaela Beniteza. 

 

Di Matteo, prema pisanju Goal.com portala, ima najbolje šanse da preuzme Blackburn. Roverse je donedavno vodio Henning Berg, koji je otpušten nakon 57 dana. Osim Di Mattea, kandidat za trenera Blackburna je i Mark Hughes, sada već bivši trener Queens Park Rangersa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Valja napomenuti da je Blackburn trenutno na 17. poziciji u engleskom Championshipu i daleko od cilja, a to je zasigurno povratak u Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti