Di Matteo: Napast ćemo na Nou Campu

Chelseajev trener ne razmišlja o igri na nulu

Di Matteo: Napast ćemo na Nou Campu

Edmir Škorić

Iako se Chelsea branio te na taj način stigao do važne pobjede nad Barcelonom u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka, privremeni menadžer londonskog kluba Robertodi Matteo najavio je napadačku igru.

Di Matteo je na konferenciji za novinare noć prije uzvratnog ogleda na Nou Campu kazao kako njegova ekipa želi postići gol, a ne cijelu utakmicu provesti braneći svoj gol.

"Teško je igrati na remi bez golova. Ako zabijemo, to će nam dati jako veliku prednost, ali svi smo svjesni koliko će to biti težak zadatak. Budimo realni, Barcelona će stvoriti prilike protiv svih momčadi. Na nama je da pokušamo zabiti i smanjiti broj njihovih prilika za gol", izjavio je Di Matteo, koji je pohvalio odbranu svoje momčadi u zadnje dvije utakmice (Barcelona i Arsenal). Niti u jednoj od tih Chelseajeva odbrana nije posustala.

"Oduvijek govorim koliko je momčadska igra, pogotovo za odbranu, bitna. Jako sam zadovoljan načinom na koji naši odbrambeni igrači igraju u posljednje vrijeme. Posebno sam impresioniran Garryjem Cahillom".

Nije poznato hoće li u sutrašnjoj utakmici biti spremni branič David Luiz te napadač Didier Drogba, koji je postigao gol na Stamford Bridgeu u prvom polufinalnom susretu protiv aktualnog prvaka Evrope.

Sutrašnja utakmica igra se na Nou Campu s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti