Di Matteo: Pokazali smo karakter

"Protiv Barce se moraš braniti"

Di Matteo: Pokazali smo karakter

Edmir Škorić

Veliko finale Lige prvaka izborili su večeras nogometaši Chelseaja. Oni su s deset igrača uspjeli zabiti dva pogotka i eliminirati aktualnog evropskog prvaka Barcelonu.

Barca je imala 2:0 (golovi Busquetsa i Inieste) te igrača više (crveni karton Terryja). Ipak, u samoj završnici prvog dijela Ramires lobom matira Valdesa. Taj je rezultat vodio goste iz Londona u finale. Očekivano, uslijedili su jaki napadi Barce.

Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade kontra Chelseaja, Torres izlazi sam pred Valdesa, obilazi ga i šalje loptu u mrežu za neviđeno slavlje Engleza.

"Moraš se braniti kada igraš protiv Barcelone. A tek onda kada igraš na njihovom terenu. Znali smo da će imati dosta prilika, ali pokušali smo ih svesti na minimum. Pokazali smo karakter. Ovo je pobjeda naše glave, mojih igrača koji su se herojski borili", izjavio je Roberto di Matteo, trener gostiju, koji se osvrnuo i na crveni karton svog kapitena.

"On je moj kapiten i ja ga strašno poštujem. Mi smo ljudi i griješimo, ali samo da znate pod kakvim je pritiskom on već mjesecima".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.