Di Matteo: Pokazali smo od čega je napravljen Chelsea

Šta znači jedan otkaz

Di Matteo: Pokazali smo od čega je napravljen Chelsea

M. Skaka

Nakon što su se iz Napolija vratili sa zaostatkom od 3:1, te nakon što je Abramovič iz kluba potjerao Villas-Boasa rijetko ko je davao šanse Chelseaju da se može plasirati među najboljih 8 ekipa Lige prvaka.

Međutim, Branislav Ivanović pogodio je u produžetku za ukupan rezultat od 5:4 i slavlje Plavaca moglo je početi.

Za aktuelnog menadžera Chelseaja, "stečajnog upravnika" kako otočki mediji zovu Roberta di Mettea, rasplet nije mogao biti ljepši.

"Neko od igrača od grčeva nisu mogli ni trčati na kraju, ali su se borili do posljednjeg daha.", rekao je Italijan nakon meča.

"Znali smo da će biti potrebno mnogo da se dođe do ovakve pobjede, ali svi su zaista bili sjajni. Momci su zaista pružili sjajnu predstavu, igrači čvrsto i do kraja gurali naprijed.", dodao je on. "Pokazali smo da smo zaista tim. Pokazali smo tu želju, to zajedništvo - pokazali smo od čega je Chelsea satkan!"



Izvlačenje parova četvrtfinala na programu je u petak i Chelsea će se pridružiti APOELu, Barceloni, Bayernu, Benfici, Marseilleu, AC Milanu i Real Madridu. Za engleski tim ovo je bila izuzetno teška sezona, ali ostali su u borbi za Ligu prvaka i imaju razloga za zadovoljstvo.

"Ovo je sjajno!", rekao je Lampard. "Bilo je jako značajno da pokažemo želju i duh da se očuvamo u ovom takmičenju. Sezona je bila teška, ali predstava kakvu smo pružili večeras može sve promijeniti i biti neki novi početak za nas. Ako igramo sa ovakvom željom kao večeras, možemo pobijediti svakoga.", dodao je Lampard.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti