Di Matteo potvrdio: Lukaku ide na posudbu

Nema mjesta u Chelseaju

Di Matteo potvrdio: Lukaku ide na posudbu

Edmir Škorić

Chelseajev menadžer Roberto di Matteo potvrdio je kako će mladi napadač Romelu Lukaku otići na posudbu.

Mladi 19-godišnji napadač za čak 18 miliona funti doveden je iz Anderlechta prošlog ljeta, ali talentirani Belgijanac nije se nametnuo u prvu momčad.

 

Unatoč odlasku utjecajnog napadača Didiera Drogbe u Kinu, te Salomona Kaloua, Lukaku je i dalje u sjeni Fernanda Torresa i Daniela Sturridgea.

 

Potencijalni dolazak još jednog napadača bi ograničio njegove šanse na Stamford Bridgeu, te Di Matteo vjeruje da je posudba najbolje rješenje za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"U ovoj fazi karijere on bi trebao da igra. Moglo bi mu otežati ako ostane s nama i ne bude igrao, tako da je najbolji izbor za njega da ode na posudbu", rekao je Di Matteo. Navodno Lukakua na posudbu žele dovesti Fulham i WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije