Di Matteo: Šanse za prolaz su 50:50

Chelseajev trener nakon pobjede nad Barcom

Di Matteo: Šanse za prolaz su 50:50

Edmir Škorić

Veliki je posao obavio Chelsea u prvom susretu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone. Londonska momčad pogotkom Didiera Drogbe slavila je s 1:0.

Minimalna je to prednost Engleza uoči uzvrata na Nou Campu, no zasigurno da je ohrabrujuća činjenica za njih da nisu primili pogodak od kataonskog "stroja" (prvenstveno se misli na Lionela Messija). I pored pobjede, Roberto Di Matteo, Italijan na klupi Chelseaja, vjeruje da su šanse za prolaz u finale podjednake.

"Ovo je sjajan rezultat. Didier Drogba je zabio vitalan gol za nas, ali bila je to kolektivno sjajna predstava. Protiv Barcelone se morate puno braniti. Oni imaju i imat će veliki posjed lopte, a vi morate pokušati oduzeti loptu i biti ubojiti kada vam se za to ukaže prilika", izjavio je Di Matteo, koji je dodao:

"Ova skupina igrača pokazala je odlučnost koju ima, hrabrost igranja protiv najbolje svjetske momčadi i pokazala je kvalitetu. No, i dalje su šanse 50:50 za prolaz u finale".

Chelsea je do pogotka stigao iz jedinog udarca u okvir vrata golmana Victora Valdesa. Dogodilo se to na samom kraju prvog dijela, kada je Ramires ubacio s lijeve strane, a Drogba loptu proslijedio u mrežu aktualnog prvaka Evrope.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.