Di Natale stigao Ibru, Cavani spasio Napoli

Remi Udiensea i Napolija

Di Natale stigao Ibru, Cavani spasio Napoli

E. Škorić

U možda najaznimljivijoj utakmici 28. kola italijanske Serije A Udinese i Napoli podijelili su bodove.

Nakon što su i jedni i drugi završili nastupe u Evropi, odmjerili su snage u sklopu 28. kola na stadionu Friuli u Udinama. Bio je to duel klubova koji igraju iznimno lijep i napadački nogomet, pa je bilo i za očekivati veći broj golova.

Osim toga, dvoboj je bio zanimljiv i zbog toga što su Napoli i Udinese do ove utakmice bili na diobi četvrtog mjesta sa po 46 bodova i bilo je jasno bi pobjednik izbio ispred Lazija na treću poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Na dobrom je putu bio Udinese da ostvari važnu pobjedu, ali gosti iz Napulja u samoj su završnici nadoknadili dva gola zaostatka.

Prvo je Giampiero Pinzi u 28. minuti savladao Morgana de Sanctisa, a onda je u 52. minuti iskusni kapiten domaćih Antonio Di Natale udvostručio prednost svog kluba. Ovim se pogotkom Di Natale na listi najboljih strijelaca izjednačio sa Zaltanom Ibrahimovićem. Obojica imaju po 20 golova na svom kontu.

Možda bi popularne Zebre i zadržale prednost do kraja da Diego Fabbrini u 60. nije zaradio i drugi žuti, odnosno crveni karton. Urugvajac Edinson Cavani u 81. najprije smanjuje za goste, a onda, četiri minute kasnije, matira Samira Handanoviča za bod koji je Napoli zadržao ispred Udinesea.

Napoliju je to bio 11. remi ove sezone, Udineseu osmi.

Serija A, 28. kolo:

Udinese - Napoli 2:2 (Pinzi 28, Di Natale 52/ Cavani 81, 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.