Di Santo kao zamjena za Maakaya?

Feeyenord ga želi na posudbi

Di Santo kao zamjena za Maakaya?

Edmir Škorić

Feyenoordov tehnički direktor Leo Beenhakker istakao je kako u Roterdamu namjeravaju dovesti Franca di Santa, mladog napadača Chelseaja, na jednogodišnju posudbu.

Feyenoord je u potrazi za napadačem, koji bi nadoknadio odlazak iskusnog Roy Maakaya iz klluba. Trener Mario Been, navodno, Di Santa vidi kao savršenu zamjenu.

"Momčad izgleda poprilično dobro u ovom trenutku. Treba nam samo još jedan napadač i završavamo sa transferima. Di Santo je zaista jedan od igrača koje želimo, ali postoji mnogo poteškoća u utrci za njegov potpis", kazao je Beenhakker za Voetbal International.

21-godišnji Di Santo je u Chelsea stigao u januaru 2008. godine iz Audax Italiana, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Blackburnum gdje je postigao (svega) jedan gol u 22 utakmice.

Feeynordu konkurenciju prave još Twente, te engleski Wigan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.