Di Vaio zabija, Montreal pobjeđuje

Kanađani ugodno iznenađenje

Di Vaio zabija, Montreal pobjeđuje

M. Maksimović

Pomalo neočekivano dvije neporažene ekipe u MLS-u su za sada Montreal Impact i Vancouver Whitecaps. Montreal je treću pobjedu ostvario na svom terenu protiv Toronta 2:1. 

Kreatori pobjede domaće ekipu bili su Patrice Bernier nekadašnji igrač Tromosa, Kaiserslauterna, Nordsjællanda, te iskusni Marco Di Vaio. Prvo je Bernier iskoristio jedanesterac u 34.minuti, a onda je u drugoj minuti sudijske nadokande Di Vaio iskoristio dodavanje Davyja Arnauda. Predhodno je Di Vaio propustio dvije dobre prilike.

 

Gosti su u drugom poluvremenu imali dvije odlične prilike. Prvo je Hogan Ephraim pogodio prečku, a onda je šut Earnshawa zaustavio golman Perkins. Nakon dvije prilike, u 68.minuti gosti su preko Roberta Earnshawa koji je siguran sa bijele tačke smanjili na 2:1, ali nisu uspjeli izjednačiti.

 

Zanimljivo, od devet odigranih utakmica, njih šest je završilo remijem. Uz Montreal su slavili još samo Philadelphia i Dallas. 

 

Philadelphia je bila bolja od New Englanda. Jedini gol na ovoj utakmici je postigao Jack McInerney 14 minuta prije kraja. 

 

U teksaškom derbiju Dallas je slomio otpor jakog Houstona, završilo je 3:2. U samo dvije minute George John i Andrew Jacobson su osigurali veliku prednost Dallasu već nakon prvog poluvremena. Kako je Dallas poveo, tako je i Houston izjednačio. Andrew Driver i  Brad Davis za pet minuta vraćaju utakmicu na početak. Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima jer u 90.minuti Kenny Cooper zatresao mrežu gostiju. 

 

Malo iznenađenje je napravio sastav Chivasa u Los Angelesu iako je od 40 minute igrao bez isključenog 

Velázqueza. Sa čovjekom više LA Galaxy je imao puno više od igre, prilike, ali je do gola stigao tek u 83.minuti, Jack McBean se nabolje snašao u gužvi pred golom Chivasa. U 89.minuti gosti koriste jednu od rijetkih prilika, dva Carlosa su se pobrinula za izjednačenje. Borja je ubacio, a Alvarez je realizator. 

 

 

Rezultati:

New York Red Bulls - DC United 0:0

Kansas City - Chicago 0:0 

Montreal Impact - Toronto 2:1

Philadelphia Union - New England 1:0 

Columbus - San Jose 1:1 

Real Salt Lake - Colorado 1:1

Seattle Sounders - Portland Timbers 1:1

Dallas - Houston Dynamo 3:2

LA Galaxy - Chivas 1:1

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.