Diaby ponovo ostao bez kluba
Foto: EPA

Marseille mu nije dao novi ugovor

Diaby ponovo ostao bez kluba

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Abou Diaby, vjerovatno je najveći peh u svijetu fudbala što se tiče povreda.

Diaby je bio velika nada londonskog Arsenala, a mnogi su za njega govorili da je novi Patrick Viera. Međutim, iako je imao veoma dobar početak u dresu Topnika na kraju su njegovu karijeru uništile mnogobrojne povrede zbog kojih je prije dvije godine napustio Emirates.

Ovaj 31-godišnji fudbaler je na ljeto 2015. godine potpisao za Marseille koji je preuzeo rizik i dao Diabyju dvogodišnji ugovor. Iako su se u francuskom klubu nadali da će ga ovaj put povrede zaobići na kraju se to nije desilo.

Diaby je u Marseilleu proveo dvije sezone, a nevjerovatno zvuči da je odigrao samo četiri utakmice. Njegov ugovor s ovim klubom ističe ovog ljeta, a iz Marseilla su već poručili da mu neće ponuditi novi ugovor. To znači da će Diaby ovog ljeta biti slobodan igrač, ali je pitanje da li će se naći neki klub koji će mu ponuditi saradnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi