Dialiba dvostruki strijelac, Mechelen siguran

Jupiler liga, 20. kolo

Dialiba dvostruki strijelac, Mechelen siguran

Odigrano je pet susreta u okviru 20. kola belgijske Jupiler lige. Mechelen je slavio protiv Monsa, a dvostruki strijelac bio je Boubacar Dialiba.

Mechelen je na svom stadionu dočekao Mons, slavivši sa sigurnih 4:1. Strijelac prvog gola bio je Boubacar Dialiba, a igrala se 22. minuta. Na petnaestominutni predah se otišlo minimalnim vodstvom domaćih. Već nakon osam minuta u drugom dijelu pobjednik je bio poznat.

Naime, golman gostiju, Olivier Werner, skrivio je jedanaesterac i zaradio direktno isključenje. Siguran sa kreča bio je Julien Gorius, za komfornih 2:0. Gosti su uspjeli smanjiti na 2:1 preko Nicolasa Timmermansa, ali odgovor domaćih je uslijedio uskoro. Uspjeli su nogometaši Mechelena do kraja susreta dva puta zatresti mrežu rezervnog golmana Monsa, Adriena Sausseza.

Prvo je Alfonso u 68. minuti povisio na 3:1, da bi sedam minuta kasnije Dialiba, svojim drugim golom, postavio konačnih 4:1.

Bila je ovo peta uzastopna utakmica bez poraza za Mechelen. Dialiba je odigrao cijeli susret u dresu pobjedničke ekipe, baš kao i bh. reprezentativac, Boris Pandža.

Kortrijk, našeg Ervina Zukanovića, odigrao je neriješeno na gostovanju kod St. Truidena. Pogodaka nije bilo, a Ervin je odigrao svih 90 minuta. Kortrijk je najveće iznenađenje prvog dijela sezone u Belgiji, a sada imaju 34 boda iz 20 odigranih utakmica.

Cercle Brugge je slavio domaću pobjedu protiv Westerloa, a na kraju je bilo sigurnih 3:1. Amido Balde je donio prednost domaćinima u 43. minuti. U nastavku su viđena još tri gola, a u 50. minuti za poravnanje pogađa De Petter.

Sedam minuta kasnije, Cercle Brugge ponovo dolazi u vodstvo, ovoga puta preko Igora Vetokelea. Wilson Carlos Rudy u 64. minuti postavlja konačnih 3:1.

Lierse je na svom terenu došao do teške pobjede protiv Genta. Saidi je pogodio za prednost domaćih u 25. minuti, a Tim Smolders je vratio nadu gostima u 50. minuti. Činilo se da pobjednika neće biti, ali Daniel Claasen je svojim pogotkom iz 83. minute priuštio veliko slavlje domaćoj ekipi.

Jupiler liga, 20. kolo (subota):
Cercle Brugge - Westerlo 3:1 (Balde 41, Vetokele 55, Rudy 61 / De Petter 48)
Leuven - Lokeren 1:1 (De Vriese 79 / De Pauw 45)
Lierse - Gent 2:1 (Saidi 25, Claasen 83 / Smolders 50)
Mechelen - Mons 4:1 (Dialiba 22, 75, Gorius 53, Alfonso 68 / Timmermans 61)
St. Truiden - Kortrijk 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.