Dialiba operisao rame, pauzira nekoliko sedmica

Bivši mladi bh. reprezentativac i član Mechelena

Dialiba operisao rame, pauzira nekoliko sedmica

Edmir Škorić

Boubacar Diabang Dialiba, bivši igrač Željezničara, koji ima bosansko i senegalsko državljanstvo, operisao je rame i pauzirat će jedno duže vrijeme.

Diabang nastupa za Mechelen u Belgiji zajedno s našim reprezentativcem Borisom Pandžom. Prošle sedmice Diabang je, tokom jednog treninga, povrijedio rame po treći put u svega godinu dana, a u ponedjeljak je morao "pod nož".

"Iako nije ovisilo o meni, predlagao sam čak i operaciju na kraju sezone. Nažalost, to je nemoguće. Sa zadnje operacije nosim loše uspomene. U početku sezone 2008/09 operisao sam gležanj i trebalo mi je gotovo godinu dana da se vratim na teren. Imao sam kasnije dojam da su neke od mojih vještina jednostavno nestale", kazao je Diabang, koji je još dodao:

"Drago mi je da ću još mogu igrati ove sezone. Ovo je moja najbolja godina odkad sam ovdje".

Prema navodima belgijskih medija, Diabang će za nekoliko sedmica početi rehabilitaciju. Liječničko osoblje Mechelena vjeruje da će biti spreman do početka priprema za sjedeću sezonu.

Dvadesettriogodišnji Diabang rođen je u Dakaru, nastupao je jednom za našu mladu reprezentaciju, a ove sezone je u dresu Mechelena uspio postići šest golova u 18 utakmica. Prije Mechelena, osim u Željezničaru, igrao je u španskom drugoligašu Real Murciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti