Diamantidis propušta Eurobasket
Želi da se odmori: Theodoros Papaloukas

Grčka oslabljena

Diamantidis propušta Eurobasket

Grčka je ostala u šoku. Dimitris Diamantidis, jedan od najboljih košarkaša Panathinaikosa i Grčke, propustiće predstojeći «Eurobasket 2009» u Poljskoj.

Krilo prvaka Evrope na ovaj korak se odlučilo zbog problema sa ozljedom koljena zbog koje će morati na operaciju (laparoskop). Procjena ljekara je da će oporavak trajati oko dva mjeseca.

No, tu nije kraj problemima.

Theodoros Papaloukas, play Olympiacosa, istakao je kako mu je potreban duži odmor poslije naporne sezone u kojoj je igrao na Final-fouru Eurolige pa je i njegov nastup na EP neizvjestan. Bez pomenute dvojice igrača Grčka neće biti među prvim favoritima za postolje budući da je riječ o nosiocima igre.

Prvaci Evrope iz 2005. godine će u Poljskoj igrati u Grupi A protiv Makedonije, Izraela i Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.