Diego bi mogao doći umjesto Džeke

Wolfsburg prihvata ponudu Juventusa?

Diego bi mogao doći umjesto Džeke

Wolfsburg bi rado pristao na ponudu Juventusa za Edina Džeku, u kojoj bi iz Torina u Njemačku stigao Brazilac Diego.

Italijanski mediji su prije nekoliko dana objavili informaciju kako je Juventus spreman poslati u Wolfsburg svog Brazilca Diega u zamjenu za reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

U redovima njemačkog prvaka su itekako zainteresovani za ovu ponudu. Diego se dokazao u Bundesligi noseći dres Werdera, te iako se nije snašao u Juventusu ove sezone, sigurno da je da se radi o vrhunskom igraču.

U Wolfsburgu su svjesni da na ljeto nikako neće moći zadržati Džeku, ali su također svjesni da za novac od prodaje našeg reprezentativca teško mogu dovesti neko veliko ime. Bez obzira što su aktuelni prvaci, Wolfsburg se smatra malim klubom, koji je neatraktivan za velika fudbalska imena. Osim toga, Vukovi naredne sezone gotovo pa sigurno neće igrati ni jedno evropsko takmičenje, što dodatno otežava stvari.

Iz tog razloga, Wolfsburg bi rado pristao na Diega, jer bi u tom slučaju imali vrhunskog igrača u ekipi u narednim sezonama.

Juventus, s druge strane, već nekoliko sezona nije u evropskom, ali ni italijanskom vrhu, pa je Stara dama odlučna osnažiti svoje redove sa nekoliko vrhunskih igrača, a Edin Džeko jedan je od najboljih evropskih napadača u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.