Diego Costa dobio ponudu brazilskog velikana
(Foto: EPA)

Diego Costa dobio ponudu brazilskog velikana

Midhat Šljivak

Diego Costa mogao bi do kraja prelaznog roka napustiti Atletico Madrid.

Tim iz Madrida je spreman da proda 30-godišnjeg napadača, a u proteklom periodu se Diego povezivao sa povratkom u englesku Premier ligu, gdje su ga tražili Wolverhampton i Everton.

Međutim, u igru za njegove usluge uključio se i brazilski velikan Flamengo. Oni su spremni dovesti Costu u svoje redove, uveliko rade na tome, ali za sada se susreću sa jednim poprilično ozbiljnim problemom.

To je njegova plata. Costa u Atleticu zarađuje 8.5 miliona eura i ako Flamengo pristane da mu plaća toliko novca, bio bi duplo plaćeniji od Gabriela Barbose, glavnog napadača tima.

Ipak, teško je vjerovati da će se Costa na kraju odlučiti za povratak u Brazil. Uvjeren je da može još dosta toga napraviti u Evropi i vjerovatnije je da će ipak prihvatiti ponude iz Premiershipa.

Naravno, nije isključen ni ostanak u Atletico Madridu. Iako se nije proslavio u dresu ovog tima u proteklih godinu i po, sigurno je da je još uvijek na cijeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi