Diego Costa ekspresno pronašao novi klub

Očekuje se ubrzo i zvanična potvrda

Diego Costa ekspresno pronašao novi klub

E. Čaušević

Diego Costa je nakon svega pet mjeseci odlučio da napusti Atletico Mineiro.

Ovaj 33-godišnji napadač se ljetos vratio u Brazil nakon što je početkom prošle godine postigao sporazumni raskid saradnje s Atletico Madridom.

Činilo se da bi se Costa konačno mogao vratiit u pravu formu, te je imao nekoliko veoma dobrih nastupa u dresu Atletico Mineira, ali je onda sve šokirao odlukom da napusti ovaj klub.

Costa je zatražio raskid saradnje što su mu čelnici ovog kluba i ostvarili, te je prije desetak dana potvrđeno da on više nije igrač Atletico Mineira.

Diego Costa je napustio ovaj klub nakon svega pet mjeseci i 19 utakmica, a prethodnih dana povezivao se s povratkom u Evropu. Navodno, interes za njega pokazao je Arsenal, ali konkretne ponude iz Londona nije bilo.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je jutros da će Diego Costa vjerovatno ostati u Brazilu jer pregovara s ekipom Corinthiansa.

Očekuje se da bi se ovaj dogovor mogao ozvaničiti u narednim satima, a Costa i Corinthians su već postigli usmeni dogovr i ostalo je da se usaglase još oko nekih sitnih detalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi