Došao da osvoji Ligu prvaka, uzimao platu ni za šta, pa napustio klub: Ne bih u detalje...

Neuspješna epizoda

Došao da osvoji Ligu prvaka, uzimao platu ni za šta, pa napustio klub: Ne bih u detalje...

Eldar Ganibegović

Brazilski fudbaler Willian (33) imao je jako neuspješnu epizodu u Arsenalu.

Nakon sedam godina provedenih u Chelseaju, ovaj brzonogi fudbaler odlučio se da pojača redove gradskog rivala Arsenala.

On je u dresu kluba s Emiratesa odigrao ukupno 37 utakmica, postigao samo jedan gol i upisao sedam asistencija, što je svakako bilo ispod svih očekivanja.

Od ljeta je ponovo član brazilskog Corinthiansa u kojem je i počeo karijeru i koji mu je i lansirao put prema Evropi kada je 2007. godine stigao u ukrajinski Shakhtar.

Za podcast Rija Ferdindanda Willian je govorio o vremenu provedenom u Arsenalu, te o razlozima napuštanja ovog kluba.

"Nisam bio zadovoljan u Arsenalu, zato nisam dobro ni igrao. Ne bih želio da idem u detalje, ali zaista nisam bio zadovoljan. To nije bio slučaj na startu sezone, imao sam mnogo entuzijazma kada sam došao i želio sam da napravim nešto veliko u Arsenalu. Posle tri meseca sam rekao agentu ‘želim da idem’", govori Willian i nastavlja:

Oglasi

"Ne bih želio da govorim loše o klubu, ipak je to veliki klub, ali nešto nije funkcionisalo. Bilo je to najteže vrijme za mene u čitavoj karijeri. Da, odrekao sam se velikog novca kada sam otišao, ali novac nije sve na svijetu. Treba da budete sretni kada se probudite i odete na trening, a ja to nisam bio. Ne bi ni bilo pošteno da sam ostao i primao novac, a da nisam motivisan za igru".

Podsjetimo, po dolasku u Arsenal Willian je izjavio da je stigao da s ovim klubom osvoji Ligu prvaka, no jasno je da od toga na kraju nije bilo ništa.

Da ironija bude još veća, dok je bio član Tobdžija, njegov bivši klub Chelsea osvojio je Ligu prvaka pobjedom nad Manchester Cityjem u finalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim navedenih klubova, Willian je još igrao i za ruski Anzhi, te brazilsi Mauaense u kojem je kao mladić igrao kao posuđen igrač Corinthiansa.

Ove sezone je Willian Borges da Silva, kako mu glasi puno ime, u dresu voljenog kluba nastupio devet puta u brazilskoj Seriji A i ima učinak od dvije asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi