Diego Costa i zvanično u Atleticu

Vratio se u bivši klub

Diego Costa i zvanično u Atleticu

Dok su se sinoć igrale utakmice Lige prvaka, objavljena je i zvanična potvrda da je Diego Costa novi/stari fudbaler Atletico Madrida. 

O Costi i Atletico Madridu se pričalo dugo vremena, a cijela saga dobila je epilog tek nakon završetka prelaznog roka. 

Costa je pravio velike probleme Chelseaju, ali i Chelsea njemu. Plavci mu nisu dali da igra, a on nije htio nigdje drugo preći nego u Atletico. Problem je bio jedino što Atletico nije mogao dovesti igrača tokom ljetnog prelaznog roka zbog FIFA-ine zabrane, ali na kraju je Costa pristao da sačeka nekoliko mjeseci prije nego što ponovo debituje za Jorgandžije. 

Podsjetimo, zbog FIFA-ine zabrane Atletico zvanično može predstaviti novo pojačanje tek 1. januara naredne godine što znači da će Costa sjediti na tribinama tri mjeseca. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilski napadač sa španskim pasošem je iz Atletica otišao 2014. godine i to nakon što je sa ovim klubom osvojio La Ligu te igrao finale Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti