Vraća se nakon 15 godina: Diego Costa pronašao novi klub

Pred potpisom za Palmeiras

Vraća se nakon 15 godina: Diego Costa pronašao novi klub

E. Čaušević

Iskusni napadač Diego Costa početkom januara odlučio je raskinuti ugovor s Atletico Madridom.

Costa je nakon prvog dijela sezone u Španiji odlučio da zatraži sastanak s čelnicima madridskog kluba. Iznenadio ih je s zahtjevom za raskid ugovora, ali su mu oni izašli u susret, te je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Iskusni 32-godišnji napadač se u posljednje vrijeme povezuje s mnogim klubovima, ali je i dalje bez angažmana. No, čini se da to neće dugo potrajati.

On se trenutno nalazi u Brazilu i prema informacijama iz ove zemlje čini se da će uskoro pronaći novi klub. Costa je u pregovorima s Palmeirasom s kojim bi trebao potpisati ugovor na dvije godine.

U ovom klubu će zarađivati oko tri miliona eura godišnje, te je odlučio da se vrati u Brazil iako se povezivao s klubovima iz Turske, Katara i Saudijske Arabije.

Tako će se Costa vratiti u rodni Sao Paulo nakon 15 godina kada je napustio Brazil i potpisao za Bragu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi