Diego Kapelan u Essenu

Nakon odlaska iz Zrinjskog

Diego Kapelan u Essenu

Nakon razlaza sa Zrinjskim iz Mostara potencijalni reprezentativac BiH, koji je prošle godine prošao pripreme za EP u Litvaniji sa A timom, prema najnovijim informacijama trebao bi postati novi član ETB Essena.

Diego Kapelan je još jučer otputovao za Njemačku, a izlazno pismo iz prostorija KSBiH već je odaslano na adresu ovoga kluba, koji se takmiči u drugoj ligi Njemačke.

Ovaj košarkaš, koji je u Evropu stigao sa  McNeese Statea univerziteta u SAD-u, pokušao se tokom ljeta nametnuti struci Hemofarma. Nakon te neuspješne sezone slijediio je pokušaj osiguravanja angažmana u Maroussiju iz Grčke, ali odlazak trenera i pojedinih igrača iz ovog kluba nagnao je Kapelana da odustane od igranja u Heba ligi.

Tokom sezone nastupao je za Zrinjski (Balkanska liga bila je primamljiva u tom trenutku), a prema nezvaničnim informacijama i prije odlaska u Njemačku postojali su kontakti i sa Bosnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.