Maradonin doktor otkrio sve: Istjerao me iz kuće, ali nisam želio ići dok nije ustao!

Ističe da je volio Diega i da je puno učinio za njega

Maradonin doktor otkrio sve: Istjerao me iz kuće, ali nisam želio ići dok nije ustao!

S. Mlaćo

Zbog smrti Diega Maradone pod istragom je glavni doktor njegovog liječničkog tima Leopold Luque.

On se sumnjiči zbog mogućeg ubistva iz nehata.

Luque je odlučio pozvati argentinske novinare i odgovarao je na njihova pitanja.

U suzama je kazao da se ne radi o liječničkoj pogrešci, te da je on volio Diega i radio sve da mu bude bolje.

"Nisam odgovaran, ponosan sam na sve što sam uradio za Diega i njegovu porodicu. Braća njega me obožavaju", kazao je on te dodao.

"On me izbacio iz kuće i izvrijeđao. Kada se razbolio tako je postupao sa svima. Nije htio pričati ni s kćerkama. Rekao sam mu kada me tjerao da neću otići dok se ne ustane iz kreveta. Uspio sam ga podići i onda sam morao otići. Srčani udar je sasvim normalan za nekoga ko ima historiju bolesti kakvu je Diego imao".

Ističe da Diegu niko nije mogao ništa, poroci su bili jači, kao npr. alkohol.

"Niste mu mogli ništa nametnuti, bio je užasno tvrdoglav. Trebao je ići na odvikavanje od alkohola, ali nije htio. Morali smo balansirati između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je što god je htio. Nisam kriv za ništa, a na raspolaganju sam istražiteljima", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi