Pravu istinu o Maradonina dva sata ispričao je Ronaldo: "Meni je ostavio jedan za uspomenu..."

Pravu istinu o Maradonina dva sata ispričao je Ronaldo: "Meni je ostavio jedan za uspomenu..."

E. Škorić

Mnogi su se često zapitali zašto Diego Maradona nosi dva sata na ruci.

Neke poznate osobe nose dva sata jer je to moderno, no Diego je imao svoje razloge.

Iako je sam Diego rekao da dva sata nosi kako bi uvijek znao koliko je sati kod kuće u Argentini (ako negdje otputuje), Brazilac Ronaldo je ispričao da dva sata nosi iz razloga što ih je oba dobio od kćerke.

"Prvi put kada je Diego došao u Madrid da me posjeti i da gleda utakmicu, nosio je dva sata. Bio je legenda, a na večeri mi je objasnio da ih nosi zato što mu je ta dva sata dala njegova kći i od tada ih nije skinuo. Bio je spreman da mi jedan pokloni, ali stvarno to nisam mogao da prihvatim. Na kraju sam ga morao uzeti jer je on želio i oduvijek ću ga čuvati kao uspomenu. Kao podsjetnik na njegovu velikodušnost...", kazao je Brazilac Ronaldo.

Ronaldo je, kao i mnogi, pogođen smrću Diega i tvrdi da je Diego čovjek koji je ostavio veliko nasljeđe i neko ko je promijenio živote mnogih ljudi, te priznaje da mu je i samom bio velika inspiracija. Također je istakao da su on i Maradona bili jako bliski zadnjih 15 godina.

Top Komentari

BlueBoys
Jedan mi zvoni, drugi mi zvoni...Jedan mi Nokia drugi mi Sony
6 2
2323
Dva najveca KINGA
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi