Brutalna izjava Diega Maradone  će se decenijama prepričavati: Šta želi za 60. rođendan?

Jednostavno - Diego

Brutalna izjava Diega Maradone će se decenijama prepričavati: Šta želi za 60. rođendan?

Edmir Škorić

Diego Maradona, slavni argentinski nogometaš, upitan je šta bi želio za svoj 60. rođendan.

Za četiri dana će legendarni Diego napuniti 60 godina, a u razgovoru za ugledni France Football je otkrio šta mu je želja, pa se nakon izrečenog 'odvalio' smijati.

"Imam samo jednu želju, zapravo sanjam o tome da postignem još jedan gol Engleskoj, ali ovaj put desnom rukom!", izjavio je Mali zeleni.

Lijevom je, znaju to svi, već postigao gol protiv Enleske. Takozvana Božja ruka dogodila se na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, kada je Maradona rukom postigao gol u duelu Argentine i Engleske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina je prošla dalje, na kraju i osvojila svoju drugu titulu prvaka svijeta, a pogodak Maradone ostao je i decenijama kasnije prava misterija i jedna od najkontroverznijih situacija u nogometnoj povijesti.

"VAR bi te razočarao", poručuju korisnici Twittera iz Engleske nakon Maradonine izjave za France Football. U ono vrijeme tehnologije nije bilo, pa se Diego provukao i još jednom ušao u legendu.

Top Komentari

makelele
Da je VAR bio, ni engleska ne bi osvojila mundijal 66-te, ni argentina 86-te, Nigerija ne bi prosla grupnu fazu na Mundijalu 2014-te, Real Madrid ne bi osvojio nijednu LP u zadnjih 10 godina... da je babi kita, ne bi bila baba
6 2
lingafo
Narkomancic.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti