Otkriven je Maradonin zanimljiv posljednji zahtjev prije smrti

Nije tražio previše

Otkriven je Maradonin zanimljiv posljednji zahtjev prije smrti

E. Škorić

Diego Maradona bi mogao postati tek četvrta osoba u argentinskoj povijesti kojoj je tijelo balzamirano nakon smrti.

Nekadašnja igračka veličina umrla je u srijedu u 60. godini nakon što je pretrpio srčani udar, a ukopan je protekel večeri u Casa Rosada u Buenos Airesu.

Prema novinaru Martinu Arevalou, Maradona je malo prije svog 60. rođendana, zamolio svoju porodicu da se pobrine za njegovo balzamiranje nakon što umre kako bi ga sačuvalo tokom vremena.

Niko još iz Maradonine porodice ili bivših partnera nije komentarisao takve navode, a prethodno su samo tri osobe u Argentini balzamirane, a to su vojni general Jose de San Martin te bivši argentinski predsjednik Juan Domingo Peron i njegova supruga.

Balzamiranje je inače naziv za vještinu kojom se raznim postupcima, najčešće primjenom raznih hemijskih sredstava nastoje privremeno očuvati ljudski posmrtni ostaci, odnosno usporiti raspadanje.

Top Komentari

Penderinos
"Balzamiranje je inače naziv za vještinu kojom se raznim postupcima, najčešće primjenom raznih hemijskih sredstava nastoje privremeno očuvati ljudski posmrtni ostaci, odnosno usporiti raspadanje." Hhehe ovo ste našli na Wikipediji, e moj škoriću jest ti Lahko uci u trag, a znamo koliko je wikipedija pouzdana, kad je moze svako uredjivati
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi