Platini: Očekivao sam Maradoninu smrt!

Platini: Očekivao sam Maradoninu smrt!

E. Škorić

Michel Platini, legenda francuskog nogometa, žali zbog smrti Diega Maradone, ali priznaje da je istu i očekivao.

Platinija nije iznenadila vijest o smrti Maradone s obzirom na način života koji je živio Maradona tokom, a naročito nakon igračke karijere.

"Veliki gubitak za nogomet, ali nakon svega što mi se dogodilo posljednjih godina, iskreno sam to očekivao. Pripremio sam se za ovaj trenutak, pripremio sam se za dan kada ću na radiju čuti Maradoninu smrt", rekao je Platini.

Bivši Juventusov as naglašava da kada je zadnji put vidio Maradonu, nije mogao govoriti i jedva se kretao, nakon čega je znao da stvari ne idu u dobrom smjeru.

"Očekivao sam loše vijesti. Znam da je to tužno, jer vam ovaj trenutak slama srce i glavu. Tada se javlja osjećaj nostalgije i melankolije. Ne krivim ga za njegove pogreške, ali krivi su ljudi oko njega. Dobro su ga iskoristili i nisu mu pomogli da se oporavi. Žao mi je zbog toga. Maradona je bio sjajan nogometaš, nogometni bog".

Argentina je proglasila trodnevnu nacionalnu žalost.

"Mislim da Zidane ili ja nećemo imati tri dana žalosti u Francuskoj kad umremo", rekao je Platini.

Top Komentari

SeoRusilac
Platini ublehaš
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi