Diego Maradona potpisao novi ugovor

"Mali zeleni" ostaje u Gimnasiji

Diego Maradona potpisao novi ugovor

Legendarni Diego Armano Maradona se na kraju ipak ispostavio pogotkom Gimnasia La Plate, tima na čiju je klupu sjeo u septembru

Danas je ovaj argentinski klub potvrdio da će "Mali zeleni" ostati šef struke do kraja sezone 2020/2021, pošto je potpisao novi ugovor.

Maradona je na kormilo Gimnasije došao u momentima kada je izgledalo da će ekipa voditi grčevitu borbu za opstanak i vrlo vjerovatno ispasti iz prvog ranga.

Ipak, Gimnasia će i naredne sezone igrati u Primera Division.

Iako je tim u konačnici zaigrao bolje pod Maradonom, Gimnasiju je spasila i odluka o ukidanju ispadanja u niži rang ove sezone, zbog prekida takmičenja izazvanog pandemijom novog koronavirusa.

Maradona je, dakle, dogovorio novi jednogodišnji ugovor, a Gimansiji je prije svega donio popularnost i prilike za sponzorske ugovore. Od kada je legendarni Diego stigao u Gimnasiju, počeo je rasti broj članova kluba, na svakoj gostujućoj utakmici je pravljen spektakl u njegovu čast...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi