Na društvenim mrežama kruži video kada je Prosinečki driblingom "posramio" velikog Maradonu

Okršaj Real Madrida i Seville

Na društvenim mrežama kruži video kada je Prosinečki driblingom "posramio" velikog Maradonu

E. Čaušević

Bivši bh. selektor Robert Prosinečki jedan je od rijetkih fudbalera koji se može pohvaliti da je u svojoj igračkoj karijeri igrao i za Real Madrid i za Barcelonu.

Prosinečki je sigurno najbolje dane svoje karijere proveo u Crvenoj zvezdi s kojom je 1991. godine postao prvak evrope, a nakon toga prešao je u Real Madrid. Tu se zadržao četiri godine i onda je odlučio da potpiše za najvećerg rivala - Barcelonu.

Kasnije je Prosinečki odigrao još jednu sezonu u Sevilli, a nakon toga vratio se u Hrvatsku. O kakvom igraču se radilo najbolje je pokazao legendarni Diego Maradona koji je Prosinečkog uvrstio u jednog od svojih najtežih rivala na terenu.

Da to nije "šuplja priča" najbolje pokazuje video koji se ovih dana pojavio na društvenim mrežama, a u centru pažnje su upravo Prosinečki i Maradona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prosinečki je tada igrao za kraljevski klub, dok je Maradona bio član Seville. Obično je Maradona bio taj koji je driblinzima mučio svoje protivnike, ali tada ga je popularni Žuti svojim potezom itekako iznenadio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malilav22
Haj da je Maradona bio defenzivca . Svaki napadac koji ima malo tehniku bi Maradonu izdriblao nikad nije bio poznat po odbrani
2 1
EdwinPol
Kakav glup clanak... pa nije Maradona najbolji defanzivac u historiji, nego ofanzibac... Zato bi u obratnoj situaciji njega Maradona izvrnuo naglavacke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi