Dier prijeti Herreri: Vidjet ćemo se mi uskoro...
FOTO: EPA

Nakon udaranja laktom

Dier prijeti Herreri: Vidjet ćemo se mi uskoro...

U prijateljskoj utakmici između Engleske i Španije je prštalo na sve strane. Susret je okončan rezultatom 2:2, međutim u centru pažnje bili su Eric Dier i Ander Herrera. 

Herrera je u susretu protiv Engleske dobio priliku da debituje u dresu Španije nakon što je zamijenio Alcantaru u 56. minuti, a nedugo nakon toga je mogao izazvati haos jer je laktom udario Diera. 

Iako vezni igrač Manchester Uniteda negira da je nesportski udario suparnika, Dier smatra da je to namjerno udario. 

"Mislim da je svima jasno šta je uradio, a ja posljedice toga i dalje osjećam na obrazu. Dodao sam pas saigraču, on je zakasnio i udario me laktom po licu. Zaista ne vidim razlog za takav potez. Glupo je, po mom mišljenju. Znam šta je uradio, i ne volim te stvari. Ne smeta mi kada saplićemo jedni druge jer je to fudbal, ali lakat u lice je prljava igra i to nikome ne treba", kazao je Dier. 

Od Herrere ne traži izvinjenje, nego najavljuje novi okršaj.

"Ne treba mi njegovo izvinjenje. Vidjet ćemo se uskoro... Može da se desi lakat u glavu tokom borbe, ali iskreno mi nije jasno zašto je to uradio kada nije bilo potrebe. Zato sam bijesan", kaže igrač Tottenhama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United i Tottenham se u Premiershipu sastaju već u decembru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi