Dijamant bolji od Ibrahimovića i Rooneya

Samo Messi i Higuain ispred Džeke

Dijamant bolji od Ibrahimovića i Rooneya

Adnan Beganović

Nakon 30 kola Bundeslige naš reprezentativac Edin Džeko sa 19 golova nalazi se na čelu liste strijelaca i ako je suditi po trenutnoj formi tu će ostati do kraja sezone.

Bh. "stroj za postizanje pogodaka" Edin Džeko igra u sjajnoj formi, a nakon 30 kola osamio se na čelu liste strijelaca sa velikim izgledima da nasljedi svog saigrača Grafitea, koji je prošle sezone bio prvi topnik Bundeslige.

Ukoliko bi se to dogodilo po prvi put u istoriji Bundeslige dva igrača iz istog kluba bili bi najbolji strijelci Bundeslige u dvije sezone uzastopno.

Također postoji velika mogućnost da bh. reprezentativac ponovi uspjeh Ulfa Kirstena, koji je bio posljednji igrač Bundeslige, koji je u dvije uzastopne takmičarske sezone postizao više od 20 golova. Nekadašnji napadač Bayera iz Leverkusena to je postigao u sezonama 1997/98 i 1998/99.

Bh. reprezentativni napadač u ovoj sezoni odigrao je ukupno 62 utakmica u kojima je postigao 45 golova, odnosno 0,73 po utakmici. Tako Džeko ima bolji učinak od Ibrahimovića (0,68 golova po utakmici), Ronalda (0,67), Eto'oa (0,65) i Rooneya (0,64), dok su ispred našeg napadača jedino Messi (0,84) i Higuain (0,79).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.