Još jedan klub u Ligama petice izgubio i matematičke šanse za opstanak
FOTO: Dijon

Danas poraženi sa 1:5

Još jedan klub u Ligama petice izgubio i matematičke šanse za opstanak

H. Zilić

Odigrani su mečevi 35. kola francuske Ligue 1.

Tri kola prije kraja, ekipa Dijona je i matematički ispala iz Ligue 1.

Dijon je danas na svom terenu deklasiran od Metza sa 1:5 dok je Nantes savladao Brest sa 1:4, tako da Dijon sada zaostaje 16 bodova za play out pozicijom,

Strasbourg i Lorient imaju 38 bodova, Nantes 34, a Nimes našeg Haris Duljevića ima 32 boda. Dvije ekipe će izboriti opstanak, jedna će u play out, dok će se jedna pridružiti Dijonu u Ligue 2, tako da nas u preostala tri kola u Francuskoj očekuje velika borba za opstanak.

Ligue 1 je ove sezone veoma zanimljiva. Pored borbe za opstanak, Lille, PSG i Monaco će voditi veliku bitku za titulu u preostala tri kola. I Lyon ima matematičke šanse.

Također bit će velika borba za Evropu. Lens i Marseille imaju 56 bodova, Rennes 54, tako da do kraja sezone uLligue 1 sve ekipe imaju motiv i očekuje nas sigurno uzbudljiv majski finiš.

Oglasi

Ovome dodajmo da je Metz sa današnjim trijumfom protiv Dijona matematički osigurao opstanak.

Nastavlja se ludnica u Ligue 1: Lille se vratio na lidersku poziciju

U 35. kolu ligue 1, Lille je savladao Nice sa 2:0  i vratio se na lidersku poziciju sa bodom prednosti ispred PSG-a, tri kola prije kraja.

Lille je odlčino otvorio utkamicu, Imali su nekoliko odbrih prilika u uvodnih 15 minuta, no odbrana Nice je bila na visini zadatka. I gosti su pokušavali iz kontra napada, bez konkretne završnice.

Mreža se zatresla u 13. minuti. Yilmaz se odlično snašao nakon prethodnog pokušaja Davida i pogodio za vodstvo Lillea od 1:0.

U 20. minuti Bamba je imao dobru priliku za Lille, ali odbrana Nice otklanja opasnost. Isti igrač u novoj šansi u 26. minuti, bez promjene rezultata na semaforu.

Oglasi

Do kraja poluvremena Lille je prijetio golu gostiju. Yilmaz je propustio još jednu dobru šansu sredinom poluvremena, ali na odmor se odlazi sa 1:0.

Nastavak počinje loše za goste. Lotomba u 48. minuti je dobio drugi žuti karton i gosti ostaju s igračem manje.

Lille to koristi u 56. minuti kada Celik pogađa za 2:0, a to se ipostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do kraja Ligue 1 ostala su još tri kola. Lille ima bod prednosti ispred PSG-a, a totalni haos u vrhu može napraviti Monaco ako sutra savlada Lyon u derbiju. Ova sezona je jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina u ligue 1 i do posljednjeg sudijskog zvižduka tri tima će voditi grčevitu borbu za titulu.

Pored Dijona šanse za opstanak u Ligama petice ranije su izgubili i Sheffield United, Crotone, Schalke, blizu su ispadanja Parma, Fulham, WBA. Jedino u Španiji još uvijek nema putnika na niži rang takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije