Dijon poslije preokreta srušio Bordeaux

Francuska liga, 16. kolo:

Dijon poslije preokreta srušio Bordeaux

Fudbaleri Dijona u okviru 16. kola francuske Ligue 1 nakon preokreta pobijedili su Bordeaux rezultatom 3:2.

Na Gaston Gerardu pogodak je viđen već u 13. minuti, i to u mreži Dijona, kada je gostujući Bordeaux u vodstvo doveo Cafu, no vrlo brzo domaći su poravnali.

U 34. minuti Yambare je izjednačio na asistenciju Xeke, da bi nedugo nakon toga gosti ponovo poveli. Ovoga puta strijelac je bio Malcom.

Nakon što se pri vodstvu Bordeauxa od 2:1 otišlo na odmor, u nastavku utakmice viđen je preokret. Već u sedmoj minuti nastavka Dijon je preko Jeannota ponovo poravnao, a onda je u 86. minuti Said potpuno preokrenuo rezultat za konačnih 3:2.

Dijon je nakon ove pobjede desetoplasirana ekipa u Ligue 1 sa 21 bodom, dok je Bordeaux na poziciji niže s bodom manje.

Francuska liga, 16. kolo:

Dijon - Bordeaux 3:2

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije