Dijon slavio, Krupalija bez poena
Dami Krupalija je ovaj put podbacio

Ligue National Basket

Dijon slavio, Krupalija bez poena

Jedini naš košarkaš koji igra u Francuskoj Damir Krupalija sa svojim Dijonom nastavio je s pobjedama i u ovom kolu. Jedna od najjačih evropskih košarkaških liga dugo godina je bila utočište našim igračima, ali je sada tamo nažalost samo Damir Krupalija, što je jedan od dokaza na kakav se nivo bh.košarka srozala.

Dijon je slavio u gostima kod Rouena sa 99:90. Damir Krupalija je na parketu proveo 18 minuta, ali se nažalost nije upisao u strijelce. Bila je ovo najslabija partija našeg internacionalca u posljednje vrijeme.

U Krupalijinom timu najbolji je bio Ramel Bradley sa 30 poena i 14 skokova, a vrlo dobru partiju je pružio i Steoffon Bradford sa 21 poenom i 8 skokova. Kod Rouena najbolji je bio Ray Nixon sa 16 poena.

Jedini uz Dijon klub koji ima sve pobjede je Cholet, koji je u ovom kolu bio bolji od učesnika Eurolige Orlansa, inače bivšeg Krupalijinog kluba sa 64:57. John Linehan je sa 19 poena bio prvo ime pobjedničkog sastava, dok je u poraženom timu najbolji bio Cedrick Banks sa 15 poena.

Le Mans je također stopostotan, ali oni imaju i utakmicu manje. Le Mans je u ovom kolu bio bolji od Gravelinesa sa 75:55. Dewarick Spencer je sa 16 poena bio najbolji kod Le Mansa, a Trey Johnson sa 13 kod Gravelinesa.

U utakmici koja je trebala biti derbi kola aktuelni prvak ASVEL je bez problema izašao na kraj sa Strasbourgom kojeg su porazili sa 90:66. Bobby Dixon je sa 20 poena i 7 skokova bio najbolji igrač prvaka, dok je veteran Alain Digbeu sa 23 poena i 7 skokova bio prvo ime Strasbourga.

Rezulttai 3.kola:

Paris – Nancy 76:77
Rouen – Dijon 90:99
Toulon – Vichy 70:62
Chalon – Poitiers 74:81
Le Mans – Gravelines 75:55
ASVEL – Strasbourg 90:66
Le Havre – Roanne 73:70
Cholet – Orleans 64:57

Poredak:

Cholet i Dijon 3-0, Paris, Toulon, Nancy, Pitiers, Le Havre 2-1, Le Mans 2-0,......Chalon, Rouen i Strasbourg 0-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.