Dijon slavio u gostima
Igra u odličnoj formi: Damir Krupalija

Francuska liga, 23. kolo

Dijon slavio u gostima

Ekipa Dijona ostvarila je važnu gostujuću pobjedu nad Choletom (74:66) u 23. kolu francuskog prvenstva, pobjedu koja im možda znači i opstanak u elitnom razredu.

Zasluge za ovakav rezultat pripadaju i Damiru Krupaliji, bh. reprezentativcu koji je meč okončao sa 10 poena i 8 skokova.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Krupalijin saigrač Chatfield sa 24 koša. Bio je ovo deveti trijumf Dijona koji ima i 14 poraza, a nakon ove runde takmičenja nalazi se na 11. mjestu sa 33 boda.

Derbi su odigrali lider, Lyon-Villeurbanne i petoplasirani Le Mans, a pobjeda je pripala domaćinu rezultatom 72:66.
Od četvorice dvocifrenih u sastavu lidera najviše je postigao Reynolds (18). Kod Le Mansa, 24 koša je dao Dixon, ali je ostatak ekipe podbacio.

Poredak
Lyon-Villeurbanne 40 bodova, Orléans 39, Strasbourg 39, Roanne 39, Le Mans 37, Nancy 37, Chalon/Saône 37, Gravelines-Dunkerque 35, Cholet 33, Vichy 33, Dijon 32, Rouen 32, Hyeres-Toulon 31, Besançon 31, Le Havre 31, Pau-Lacq-Orthez 29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.