Đilas želi biti predsjednik KS Srbije

Gradonačelnik Beograda želi pomoći sportu

Đilas želi biti predsjednik KS Srbije

Edmir Škorić

Gostujući u emisiji "Svedok" na RTS, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je spremnsot da preuzme poziciju predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

Đilas tvrdi kako bi mu to bila čast, te kako želi pomoći sportu u Srbiji.

"Naš je sport sjajan. Naravno, bila bi mi velika čast ako budem mogao pomoći nekoj vrsti ujedinjenja košarkaških struktura. Iako se Dušan Ivković spominje kao selektor reprezentacije, moram da kažem kako ništa nismo dogovorili", rekao je Đilas, a neizbježna tema bila je eventualna zajednička kandidatura sa Crnom Gorom za domaćinstvo SP 2018.

"Takve se priče često pojave u ovakvim situacijama. Međutim, svi znamo da je sport veoma važan za dobre odnose svih država, a svaka dobra ideja smanjuje razlike među narodima" dodao je on.


Podršku Đilasu pružio je i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije