Napadač Mladosti iz Kaknja za SportSport.ba

Dilaver: Cilj kluba je opstanak u ligi

D. Kurbegović

Na jučerašnjoj utakmici između Čelika i Olimpica koja je odigrana na Kamberovića polju, na tribinama smo vidjeli dosta poznatih lica. Kada god imaju priliku utakmice crno-crveni prate igre i bivši igrači kluba s Bilinog polja. 

Tom prilikom iskoristili smo priliku da razgovaramo sa Harisom Dilaverom, napadačem Mladosti iz Doboja kod Kaknja novog člana Premijer lige.

Dilaver je upravo sa svoja dva gola u posljednjem kolu protiv izravnog konkurenta ekipe Goška trasirao put ekipi iz Kaknja ka eliti našeg nogometa. Za SportSport.ba govorio je o fenomenu Mladosti, organizaciji kluba, pripremama kluba i ambicijama u debitantskoj sezoni u Premijer ligi...

"Očekivanja za narednu sezonu su da izborimo opstanak u Premijer ligi, to je prvi i osnovni cilj. Doveli smo dobra pojačanja i stvarno mislim da su to kvalitetni igrači, te da  možemo ostati u ligi. Naravno da će biti veoma teško iz lige ispada šest ekipa, ali uvjeren sam da ćemo mi ostati u ligi" nada se bivši napadač Čelika i Viteza.

Sjajni napadač govorio je o svome klubu, koji je odlično vođen i organizovan.

"Ovo što smo uradili svi zajedno je veliki uspjeh, svi nas porede sa "Hofenhajmom", ekipa je iz treće lige dospjela do najvišeg ranga. Ja sam imao čast da golovima uvedem ekipu u Premijer ligu i presretan sam, stvarno sve u klubu funkcioniše na vrhunskom nivou, te su svi prezadovoljni uslovima i radom u klubu, a naravno da je to zasluga Edina Begovca i Mensura Mušije", ističe 25-godišnji Zeničanin.

Prvi nekoliko utakmica dok se ne steknu uslovi za odigravanje utakmica u Kaknju, Mladost će igrati na Kamberovića polju u Zenici.

"Mnogo igrača u Mladosti je iz Zenice, mislim da ćemo imati također veliku podršku kao i u Zenici, jer publika u Zenici zna šta je nogomet i voli pogledat dobru utakmicu. Naravno da očekujemo i podršku naših navijača, mala je i udaljenost između gradova, ali vjerujem da će biti dosta publike i u Zenici, prije svega radi nas igrača, koji su nekada nastupali za Čelik", nada se Dilaver.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolaskom u Mladost konačno je pronašao golgetersku formu i uvjeren je da će se tako nastaviti i u Premijer ligi.

"Imam iskustva igranja u Premijer ligi, ubijeđen sam da se uvijek može više. Mislim da će naredna sezona biti moja, uvjeren sam da ću pokazati šta znam. Možda u Čeliku i Vitezu spletom raznih okolnosti nisam imao priliku pokazati sav svoj kvalitet, ali u Mladosti sam pronašao mir i mislim da ću odskočiti u predstojećem prvenstvu", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.